Kilunarei

Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling

MandalatekenenHet woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel. De cirkel is een oervorm, het heeft geen begin en geen eind. Het is één geheel en is een model waarin alles plaats kan vinden. De basis van een mandala bestaat uit een cirkel die wordt ingetekend met geometrische patronen, lijnen, vormen, symbolen en kleuren. Door het tekenen en inkleuren van mandala’s heb je een rustmoment voor jezelf, kom je in contact met je innerlijke, gaat je creativiteit stromen en kunnen je bewustwordingsprocessen op gang gebracht worden. 

Tijdens het tekenen van een mandala werk je met de vrijheid en de kennis die in jezelf verborgen zit en die je al tekenend zichtbaar maakt. Door bepaalde vormen en kleuren in de mandala te gebruiken, wordt er in het onderbewuste een proces in gang gezet waardoor een mandala niet alleen een creatieve, maar ook een transformerende en helende werking kan hebben. Het maken of inkleuren van een mandala kan rustgevend zijn, je balans en harmonie herstellen en je helpen bij verwerkingsprocessen, je laten groeien, je bewust te maken en je innerlijke kracht te vinden.

Voor het zelf ontwerpen en inkleuren van een mandala werk je met diverse basistechnieken en kan je kiezen om heel vrij, meditatief, tot heel geordend met herhalende geometrische patronen, te werken. Ook de keuzemogelijkheid in kleurmaterialen is oneindig; kleurpotloden, pastelkrijt, acrylverf, fine-liners, gelpennen, make-up en glanspoeders enz. 

Tijdens de cursussen/workshops wordt er gewerkt in kleine groepjes, waardoor er een gezellige, ontspannen sfeer heerst en er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Maar vooral geldt dat door het zelf tekenen (ontwerpen) en inkleuren van en mandala, er een regenboog van kleuren verschijnt, waardoor je de dingen weer in een ander perspectief gaat zien. Dan is de mandala een wegwijzer naar wie jij werkelijk bent, dat is de kracht van de mandala.

Basiscursus I & V Meer informatie
Chakra tekenen Meer informatie
Elementencursus Meer informatie
Graancirkels I & II Meer informatie
Kosmische Vormen I & IV Meer informatie
Mandala's 't Jaar Rond Meer informatie
Oude Volken I & II Meer informatie

Kleurtechnieken in de mandala Meer informatie
Edelstenen tekenen in de mandala Meer informatie
Zwart-wit technieken in mandala Meer informatie
Gekleurde patronen in de mandala Meer informatie
Mandala schilderen Meer informatie
Naam Datum Tijd
Test tijdvak 2-2-2018 13:00 - 15:00 Inschrijven